Kao što smo već pisali, bademi su odličan izvor proteina, dobrih masti i vlakana. Pored toga, oni jednostavnim prženjem ne gube hraljivost.
Slani prženi bademi u kombinaciji s kriglom hladnog piva, ukrašeni kriškom pomorandže – hrana za bogove teretane.
DIMLJENI BADEMI
SASTOJCI:
- oko 700 grama badema
- 1,5 kašika kokosovog ulja
- 2 kašičice soja sosa
- 2 kašike origana
- 1 kašika istucanog belog luka
- 2 kašike crvene paprike u prahu
- pola kašičice morske soli
Tepsiju za pečenje obložite folijom, položite bademe i pecite u rerni na 350 stepeni oko osam minuta. Zatim ih izvadite, a temperaturu smanjite na 300 stepeni.
U veliku posudu dodajte kokosovo ulje, soja sos, origano, jednu kašiku belog luka u prahu, jednu kašiku paprike u prahu i bademe. Mešajte dok se smesa ne sjedini.
Podelite prepržene bademe na tepsiji. Vratite ih u rernu na 12 minuta i okrenite ih na šest minuta.
Izvadite ih iz pećnice i promešajte s ostatkom crvene paprike, belim lukom i morskom solju.
Servirajte ih uz svoje omiljeno hladno pivo.
#BADEMI #DimljeniBademi #Ishrana #PROTEINI #Teretana #Vlakna #ZDRAVAGRICKALICA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар