уторак, 30. јул 2019.

Slatke i aromatične breskve poboljšavaju naše zdravlje?

Blagodeti breskve na naš organizam.






Verovali ili ne, breskve se gaje već preko 8000 godina i smatra se da su potekle iz Kine. Breskva kao i nektarine, šljive, kajsije, trešnje, višnje i bademi pripadaju porodici ruža.

Povoljno deluju na gastrointestinalni trakt time što sprečavaju zatvor, dok mogu pomoći i kod iritabilnog kolona i Kronove bolesti. Zahvaljujući nutrijentima koje sadrže, breskve isto tako doprinose zdravlju kože time što poboljšavaju hidrataciju i teksturu kože.

Bogate su vitaminima A, C i E, kao i antioksidansima poput hlorogene kiseline, kvercetina i katehina. Ovi nutrijenti doprinose jačem imunitetu i povoljno deluju na kardiovaskularni sistem. Breskve sadrže i kalijum - jedna breskva srednje veličine sadrži čak 285 mg ovog minerala koji je važan za prevenciju hipertenzije i srčanih oboljenja, dok istovremeno sprečava zadržavanje vode u organizmu.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Doktor.rs

 

#Breskve #Holesterol #PROBAVA #Zdravlje #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар