Predstavljamo vam recept za zapečenu testeninu sa mesom, idealan za početnike.
Sastojci:
Maslinovo ulje
Jedan luk
Tri čena belog luka
400 grama mlevenog mesa
400 grama sušene testenine
Koncentrat paradajza
Dve konzerve paradajza pelata
Kocka juneće supe
100 grama rendanog tvrdog sira
Sušeni origano
So, biber
Priprema:
Zagrejte dve kašike maslinovog ulja u većoj šerpi. Iseckajte sitno crni i beli luk i propržite na srednjoj vatri. Dodajte meso i usitnite ga varjačom, pržite oko šest minuta uz povremeno mešanje. Ako je potrebno, ocedite masnoću, vratite u šerpu i začinite solju i biberom.
Dodajte kašiku koncentrata paradajza, usitnjetni pelat, i kocku supe rastvorenu u 400 mililitara vode. Kada proključa, ubacite suvu testeninu i začinite origanom. Uz povremeno mešanje, kuvajte 10-12 minuta ili dok testenina ne bude al dente.
Prebacite u vatrostalnu posudu, pospite rendanim sirom i zapecite u rerni dok ne porumeni.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Informer
#Kuhinja #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #ReceptiZaPočetnike #ZapečenaTesteninaSaMesom #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар