Evo dobre ideje za ručak - piletina sa parmezanom i sirom, prste da poližeš!
Za piletunu na italijanski način potrebni su vam sledeći sastojci:
¾ šolje brašna
So i biber po ukusu
Dva jaja
1 ¾ šolje prezli
800-900 grama pilećeg belog mesa
Pola šolje ulja
700 mililitara paradajz sosa
220 grama mocarele
170 grama parmezana
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. U plićoj posudi pomešajte brašno sa pola kašičice soli i četvrtinom kašičice bibera. Zatim dodajte dva umućena jaja i dve kašike vode. U odvojenu posudu sipajte prezle.
Piletinu isecite na filete, pa je uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle, pa poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
U dubljem tiganju zagrejte dve kašike ulja ja vatri srednje jačine, pa pržite piletinu, minut i po do dva sa jedne i toliko sa druge strane. Isprženo meso ređajte na ubrus, da se ocedi višak ulja.
U pleh sipajte oko 350 mililitara paradajz sosa, pa poređajte jedan sloj mesa. Odozgo naređajte polovinu mocarele i parmezana. Poređajte još jedan red mesa, prelijte drugu polovinu sosa, a odozgo stavite preostali sir. Pecite oko 20 minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Informer
#Kuhinja #PiletinaNaItalijanskiNačin #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар