Jaja na oko mnogima su omiljeni doručak jer daje najbolju energiju i pružaju sitost.
Kuvar iz Australije Ričard Korniš otkrio je svoju tajnu kako da jaja na oko uvek ispadnu savršena.
Sva tajna je u papiru za pečenje.
"Na tiganj postavite papir za pečenje i uključite ringlu na srednju jačinu. Kada se tiganj dovoljno zagreje dodajte komadić maslaca ili malo maslinovog ulja, a zatim slomite jaja direktno na papir", kaže on.
Ovako pržena jaja neće biti hrskava, ali će biti savršeno pečena, a nećete se nimalo mučiti kada budete prali tiganj koji je dovoljno oprati hladnom vodom i deterdžentom.
Ovaj kuvar preporučuje da stavite i poklopac na tiganj dok se jaja peku jer se na taj način toplota ne oslobađa već se vraća unutar tiganja, te će prženje biti uspešnije jer će se obaviti i odozdo i odozgo.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/B92
#Doručak #Jaja #JajeNaOko #Kuvar #SAVETI #Savršeno #Trik #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар