среда, 31. октобар 2018.

Dani Danila Lazovića od 31. oktobra do 3. novembra

Festival “Dani Danila Lazovića”, šesti po redu, biće održani od 31. oktobra do 3. novembra u Priboju.






Festival “Dani Danila Lazovića”, šesti po redu, biće održani od 31. oktobra do 3. novembra u Priboju.

Festival otvara izložba “Zavičaj Danilu“, a nakon toga će publika biti u prilici da uživa u programu “Mladi glumci Danilu u čast“ u kojem će učestvovati: Katarina Žutić, Nikola Rakočević, Andrija Kuzmanović, Žarko Stepanov, Vladimir Kovačević, Đorđe Kreća, Suzana Lukić, Milica Janketić, Dunja Stojanović, Saša Đurašević, Mihailo Laptošević i Milorad Damjanović.

Drugog dana nastupa pozorište “Puž” sa predstavom “Brankova gusarijada” i Beogradsko dramsko pozorište koje će izvesti komediju “Ne igraj na Engleze“.

Za treći dan festivala predviđen je novoformirani program “Кrugovi nade“ i predstava “Jazavac pred sudom“ pozorišta “Prkos” u režiji Mihaila Laptoševića. Isti dan na programu je i predstava "Ne oklevaj! Improvizuj!” autora Srđana J. Karanovića u kojoj igraju glumci mlađe generacije Brankica Sebastijanović , Ivana Dudić, Jelisaveta Karadžić, Stefan Radonjić, Dušan Matejić, Anita Stojadinović i drugi.

Dani Danila Lazovića od 31. oktobra do 3. novembra

Poslednjeg dana biće održano takmičenje studenata iz zemlje i regiona u govorenju poezije, najboljima sleduje nagrada “Povelja Danilo Lazović“ i novčana nagrada. Publici će se predstaviti i glumci Radmila Živković i Slobodan Stefanović kao muzički gost.

- Nažalost, nisam imao sreću da igram sa Danilom Lazovićem ali sam ga, pripremajući  festival za ovih šest godila, sasvim dobro upoznao - kaže direktor festivala, glumac Beogradskog dramskog pozorišta, Milorad Miki Damjanović i dodaje:

. Pre svega preko njegove ćerke Jelene i cele porodice Lazović ali i kroz materijale koje sam nalazio o njemu i njegovom životu i radu. Ovaj festival je vrlo važna manifestacija, kako za Priboj i mlade talente tako i za kolege Danila Lazovića  koji odlaze sa festivala puni utisaka, ispunjeni i srećni.

Danilo Lazović rođen je 25. novembra 1951. godine u Brodarevu, preminuo je 25. marta 2006.

Slogan ovogodišnjeg festivala koji se održava u njegovu čast je "Poezija. Mladi. Pozorište".

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Blic

 

#DaniDanilaLazovića #DaniloLazović #Manifestacija #Priboj #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар