среда, 31. октобар 2018.

RECEPT DANA: Rolovane pileće ćuftice

Neodoljive rolovane pileće ćuftice!






Piletina ne mora da bude suva i dosadna, ako je dobro začinite, dodate malo slanine i kačkavalja, dobićete fine i ukusne rolovane pileće ćuftice. Potrebni su vam sledeći sastojci:

500 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog lika
50 g suvog vrata
100 g kačkavalja
1 jaje
2 kriške hleba (samo sredina)
3 kašike mleka
2 kašike prezle
pola veze sitno iseckanog peršuna
11 tanjih traka slanine
so, biber

Priprema:

Belo meso sameljite u mašini za mlevenje mesa.
Suvi vrat sitno iseckajte.

Sredinu hleba potopite u mleko i ostavite sa strane.
Crni luk isecite na sitne kockice.
Kačkavalj isecite na komade dimenzija 4 x 2 cm otprilike.
Sipajte meso u dublju posudu pa dodajte luk, jaje, isceđen hleb, prezlu, so, biber i peršun.


Umesite dobro smesu da se svi sastojci izmešaju.

Podelite smesu na 10 delova i od svakog napravite ćufticu. U svaku ćufticu dodajte u sredinu komad kačkavalja, obmotajte slaninom i probušite čačkalicom koja će držati slaninu da se ne odmota.

Rernu zagrejte na 200 C, stavite pleh sa ćufticama da se peče oko 30 minuta, zatim smanjite temperaturu na 150 C, i pecite još 10 minuta

PRIJATNO!

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Budoar

 

 

 

#Kuhinja #RECEPTDANA #RECEPTI #RolovanePilećeĆuftice #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар