Bez belog šećera i belog brašna!
Potrebno je:
1 šolja šećera
3/4 šolje meda
1 kašičica vanila ekstrakta
2 šolje integralnog brašna
2 kašičice sode bikarbone
1/4 kašičice praška za pecivo
2/3 šolje grčkog jogurta
1/2 šolje komadića čokolade za kuvanje
Za glazuru
1/2 šolje naseckane čokolade za kuvanje
1/4 šolje slatke pavlake
Priprema
Uključite rernu da se greje na 160C, a kalup za kuglof podmažite. U posudi za mućenje izmešajte puter i med dok ne dobijete penastu smesu. Umešajte vanila ekstrakt, jedno po jedno jaje, zatim naizmenično dodavajte brašna sa sodom, praškom za pecivo i jogurt. Sjedinite sastojke spatulom, pa na samom kraju dodajte i komadiće čokolade.
Gotovu smesu sipajte u kalup i pecite 55 minuta. Izvadite kolač da se hladi 35 minuta u kalupu pa ga izvadite na tanjir za posluživanje. Da biste napravili glezuru sipajte pavlaku da se greje do tačke ključanja, prelijte preko naseckane čokolade, ostavite da se rastopi nekoliko minuta pa promešajte žicom da dobijete glatku glazuru. Čokoladu prelijte preko kolača.
(yumama)
#ČOKOLADA #Kolač #Komadići #MED #RECEPTI #ZDRAVAHRANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар