Ako ne znate šta biste dodali kao prilog uz gulaš, pečeno meso, faširane šnicle i mnoga druga jela odgovor je upravo ove preukusne knedle.
Namirnice:
- 500 g brašna (oštro)
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- pola kašičice šećera
- pola kvasca
- 150 ml mlakog mleka (ili vode)
- 1 ili 1 1/2 stara kifla (naseckana na kockice)
Priprema
U 150ml mlakog mleka rastopite polovinu kocke svežeg kvasca i prstohvat šećera. Ostavite par minuta da kvasac krene da raste.
U posudu za mešenje stavite brašno, pospite ga sa soli, pa dodajte rastopljen kvasac i jedno jaje koje ste umutili viljuškom.
Prvo testo mešajte varjačom dok se ne sjedini, a zatim završite mešenje testa za češke knedle rukom. Mesite dok se testo u potpunosti prestane lepiti i postane glatko i elastično. Ako treba pospite ga sa malo brašna.
Gotovo testo prekrite čistom suvom krpom i ostavite ga oko pola sata na toplom mestu dok se ne udvostruči. Na kraju dodajte kiflu nasečenu na kockice i lepo umešajte.
Stavite veliku šerpu vode da se greje za kuvanje knedli. Nadošlo testo kratko premesite, presecite ga na dva dela i oblikujte valjkove.
Kad voda provri posolite je i stavite vekne testa da se kuvaju. Povremeno ih okrećite u kuvajte oko 10 minuta s jedne i 10 minuta sa druge strane .
Gotove češke knedle isecite koncem na kriške debline jednog centimetra i poslužite ih kao prilog uz sve vrste gulaša, umaka, soseva…
#Češka #Knedle #Original #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар