Musaka je jedno od onih jela klasika koju svi obožavaju!
Musaka se pravi brzo i jednostavno. Razlika kod ove jeste ta što se umesto krompira koriste pohovane tikvice. Potrebni su vam sledeći sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 kg pohovanih tikvica
- 3 glavice crnog luka
- po želji soli
Priprema:
U tiganj propržiti crni luk, zatim dodati mleveno meso i dinstati 10 minuta. Zatim skinuti sa vatre.
U pleh ređati red pohovanih tikvica, preko smesu sa mesom i opet red pohovanih tikvica.
Musaku preliti: umutiti 2 jaja i 500 ml mleka.
Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći tridesetak minuta na 220 stepeni.
Prijatno!
Foto: Print Screen
Izvor: PRessSerbia/Recepti.com
#Kuhinja #Kvicama #MusakaSaTi #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар