недеља, 26. мај 2019.

Rolan Garos: Tipsarević završio učešće porazom od Dimitrova nakon 5 setova!

Završeno je učešće na Rolan Garosu za Janka Tipsarevića. Srpski teniser eliminisan je već na startu drugog Gren slema u sezoni, od Bugarina Grigora Dimitrova rezultatom 3:2 (po setovima 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 (4) 6:4),






Bugarin je opravdao epitet favorita u prvom setu i posle pet brejkova u ovom delu igre, napravio jedan više od Srbina, što mu je bilo dovoljno za trijumf od 6:3.

Još ubedljivije delovao je 47. igrač ATP Tura u drugom setu, koji je dobio bez izgubljenog gema, uz tri oduzeta servisa srpskom teniseru.

Činilo se da Janku povratka nema. Međutim, tada je proradio srpski inat kod Tipsarevića, pa je sledeća dva seta rešio u svoju korist. Iako treći nije počeo kako treba, pošto je Dimitrov odmah napravio brejk, Srbin se vratio i dva puta iznenadio Grigora za konačnih 6:3.


Četvrti set je bio najdramatičniji, viđen je po jedan brejk na obe strane, da bi u taj-brejku Janko poveo sa 3:0 i do kraja sigurno sačuvao prednost, čime je odveo meč u odlučujući peti set.

Tipsarević je izgubio brejk u devetom gemu. U narednom je imao šansu za izjednačenje, ali Bugarin je slavio sa 6:4 i u sledećem kolu će igrati sa Marinom Čilićem.




#DimitrovGrigor #JankoTipsarevic #RolanGaros #Tenis #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар