четвртак, 30. мај 2019.

ROLAN GAROS: Novak ubedljivo do trećeg kola!

Novak Đoković, prvi reket sveta, savladao je Švajcarca Henrija Laksonena sa ubedljivih 3:0 (6:1, 6:4, 6:3)i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa gde se sastaje sa 147. teniserom na ATP listi, Salvatoreom Karuzom.






Đoković je igrao posebno dobro u prvom setu današnjeg meća u kome je Švajcarcu prepustio samo jedan gem i za samo 24 minuta poveo u setovima.

Srbin nije imao previše problema i u preostala dva perioda igre i upisao je novi maksimalan trijumf na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Drugi set je bio dosta neizvesniji i rešen je kada je Đoković napravio drugi brejk, sredinom perioda i poveo sa 4:3. Najbolji teniser sveta je oduzeo servis Laksonenu za 3:2, ali je ovaj odmah u narednom gemu uzvratio za izjednačenje. Posle novog Novakovog brejka nije više bilo povratka, a on je posle 40 minuta poveo sa 2:0.

U trećem periodu, Đoković je odmah na startu došao do brejka viška i nije dozvoljavao protivniku da se vrati u meč. Oba tenisera osvajala su gemove na svoj servis, a Srbin je meč završio na servis protivnika za ukupnih 6:3.

Đoković u narednoj rundi igra protiv Italijana Karuza, koji je iznenadio domaćeg tenisera Žila Simona sa maksimalnih 3:0.


#NovakĐoković #RolanGaros #Sport #Tenis #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар