Idealne za prazničnu trpezu!
Rolovano meso je najčešće svinjski kare bez kostiju napunjen sirom, povrćem, pečurkama... pa uvijen u rolat i ispečen u rerni. Isprobajte ovaj odličan recept idealan za svečane prilike
Sastojci:
četiri svinjske šnicle
četiri šnita slanine
200 g sira po želji
peršun
so, biber
ulje
Priprema:
Šnicle istanjite tučkom za meso, pa posolite i pobiberite. Na svako parče mesa stavite po kocku sira, pospite sitno iseckanim peršunom i uvijte u rolnicu. Sve rolnice obavijte slaninom, pa pričvrstite čačkalicama.
Rolnice poređajte u prethodno podmazan pleh, dodajte malo vode i pecite na 200 stepeni dok meso ne bude gotovo. Služite toplo uz prilog po želji.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Informer
#Kuhinja #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #SVINJSKEROLNICESASIROM #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар