среда, 3. јул 2019.

Recept dana: Svinjske šnicle sa senfom, vinom i bosiljkom

Jednostavno i ukusno! Naš predlog za danas: Svinjske šnicle sa senfom, vinom i bosiljkom!






Kako bi se svinjske šnicle našle na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
  • 250 g svinjetine

  • 30 g brašna

  • Senf

  • 70 ml belog vina

  • Mešavina suvog začina

  • Biber

  • Bosiljak

  • So

  • 25 g maslaca

  • Malo ulja

  • Oko 2 dl vode

Priprema:

Šnicle dobro istucite tučkom pa sa gornje strane svaku namažite senfom.

U šerpu i kojoj ćete pripremati stavite ulje da se zagreje, pa svaku šniclu spustite prvo u brašno tako da se brašno zalepi sa donje strane, potom spuštajte u vrelo ulje na strani sa brašnom, tako da vam strana sa senfom bude gore.

Lagano propržite, pa dodajte belo vino. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 20 minuta. Povremeno lagano dodajte vodu. Začinite solju, biberom, bosiljkom pa na kraju dodajte preostalu vodu.

Maslac izgnječite sa ostatkom brašna pa dodajte u šnicle. Mešajte da vam se ne stvore grudvice. Ukoliko vam bude previše gusto, dodajte još malo vode i promešajte.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

 

#Kuhinja #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #SvinjskeŠnicle #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар