Jednostavno i ukusno! Naš predlog za danas: Svinjske šnicle sa senfom, vinom i bosiljkom!
Kako bi se svinjske šnicle našle na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 250 g svinjetine
- 30 g brašna
- Senf
- 70 ml belog vina
- Mešavina suvog začina
- Biber
- Bosiljak
- So
- 25 g maslaca
- Malo ulja
- Oko 2 dl vode
Šnicle dobro istucite tučkom pa sa gornje strane svaku namažite senfom.
U šerpu i kojoj ćete pripremati stavite ulje da se zagreje, pa svaku šniclu spustite prvo u brašno tako da se brašno zalepi sa donje strane, potom spuštajte u vrelo ulje na strani sa brašnom, tako da vam strana sa senfom bude gore.
Lagano propržite, pa dodajte belo vino. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 20 minuta. Povremeno lagano dodajte vodu. Začinite solju, biberom, bosiljkom pa na kraju dodajte preostalu vodu.
Maslac izgnječite sa ostatkom brašna pa dodajte u šnicle. Mešajte da vam se ne stvore grudvice. Ukoliko vam bude previše gusto, dodajte još malo vode i promešajte.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #SvinjskeŠnicle #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар