петак, 5. јул 2019.

Recept dana: Losos sa paradajzom i tikvicama

Počastite sebe ukusnom porcijom vitamina, minerala i dobrih masti. Naš predlog za danas: Losos!






Kako bi se losos sa paradajzom i tikvicama našao na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
  • 4 fileta lososa

  • 2 kašike ulja

  • sok od pola limuna

  • so, biber

  • 2 manje tikvice

  • 1 čen belog luka

  • 2  paradajza

  • 1 kašičica timijana

Priprema:

Filete lososa operite, osušite, posolite i pobiberite, poprskajte limunovim sokom i stavite u frižider.

Tikvice i paradajz isecite na kocke.

U tiganj sipajte kašiku ulja i propržite tikvice, pa dodajte zgnječen beli luk i paradajz.

Posolite, pobiberite i stavite timijan.

Poklopite i lagano dinstajte desetak minuta.

U drugi  tiganj stavite kašiku ulja da se zagreje.

Stavite losos pa malo smanjite temperaturu i pržite  po 4-5 minuta sa svake strane.

Servirajte losos sa povrćem i posolite seckanim peršunom.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

 

 

#Kuhinja #LososSaParadajzomITikvicama #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар