Počastite sebe ukusnom porcijom vitamina, minerala i dobrih masti. Naš predlog za danas: Losos!
Kako bi se losos sa paradajzom i tikvicama našao na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 4 fileta lososa
- 2 kašike ulja
- sok od pola limuna
- so, biber
- 2 manje tikvice
- 1 čen belog luka
- 2 paradajza
- 1 kašičica timijana
Filete lososa operite, osušite, posolite i pobiberite, poprskajte limunovim sokom i stavite u frižider.
Tikvice i paradajz isecite na kocke.
U tiganj sipajte kašiku ulja i propržite tikvice, pa dodajte zgnječen beli luk i paradajz.
Posolite, pobiberite i stavite timijan.
Poklopite i lagano dinstajte desetak minuta.
U drugi tiganj stavite kašiku ulja da se zagreje.
Stavite losos pa malo smanjite temperaturu i pržite po 4-5 minuta sa svake strane.
Servirajte losos sa povrćem i posolite seckanim peršunom.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #LososSaParadajzomITikvicama #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар