четвртак, 25. јул 2019.

Recept dana: Gurmanski ražnjići

Kombinacija mesa i sočnog povrća odlična je ideja za naredni ručak! Naš predlog za danas: Gurmanski ražnjići!






Kako bi se gurmanski ražnjići našli na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:

Sastojci:
400 g pilećeg belog mesa

1 velika šargarepa

1 crvena i 1 zelena paprika

2 glavice crvenog luka

6 tankih listova mesnate slanine

so, biber

1 čen belog luka

ulje, limunov sok

1 kašičica karija

4 štapića za ražnjiće


Priprema:

Meso isecite na 12 šnicli.

Beli luk očistite, iseckajte, pa pomešajte sa 4 kašike ulja, sokom od limuna i karijem.

U ovu marinadu umešajte pileće šnicle i ostavite neka tako odstoje sat vremena.

Luk očistite i isecite na četvrtine.

Šargarepu isecite na krupnije komade, pa je obarite nekoliko minuta.

Papriku isecite na krupnije kocke.

Svaki komad mesa umotajte u polovinu lista slanine, pa nabodite na štapiće.

Na svaki štapić nabadajte meso, pa povrće, tako da na svakom štapiću budu po tri rolne mesa i između njih povrće.

Posolite i pobiberite.

Na ulju pržite ražnjiće desetak minuta i okrećite kako bi bili hrskavi.

Možete ih poslužiti uz bareni pirinač.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#GurmanskiRažnjići #Kuhinja #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар