петак, 24. мај 2019.

Recept dana: Kremenadle sa lukom

Meso pripremljeno sa lukom i vinom - danas na vašoj trpezi! Naš predlog za danas: Kremenadle sa lukom!






Kako bi se kremenadle sa lukom našle na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
  • 1 kg tankih svinjskih kremenadli

  • 1/2 kg crvenog luka

  • 1/2 kg crnog luka

  • 4 čena belog luka

  • začin, so biber, ulje

  • 3 dl belog vina

Priprema:
Beli luk očistite i sitno iseckajte, pa dodajte so, začin i biber i time namažite svaku kremenadlu.


U nauljenu posudu za pečenje poređajte kremenadle.


Luk nasecite na rebarca i stavite preko mesa.


Posolite, pobiberite i nalijte vinom.


Posudu pokrite aluminijumskom folijom, stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite sat vremena.


Skinite foliju i pustite neka se lagano zapeče još petnaestak minuta.


Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#KremenadleSaLukom #Kuhinja #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар