Svi smo navikli da jedemo musaku sa krompirom i mesom. Možda niste znali ali osnovni sastojak u ovom jelu može da bude i nešto drugo, ne samo krompir. Zato je naš predlog za danas musaka od crvenih paprika.
Da bi se ova zanimljiva i ukusna musaka od crvenih paprika našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 14 crvenih mesnatih paprika
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 500 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 2 dl soka od paradajza
- 1 kašika iseckanog bosiljka
- 5 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- biber
- so
- Za preliv:
- 2 jaja
- 2 dl kiselog mleka
- 1 dl mleka
Priprema:
Oprati 14 crvenih mesnatih paprika, očistiti od peteljki i ispeći na grilu. Paprike oljuštiti i iseći uzdužno na polovine.
Umutiti jaje, 1 dl mleka i 5 kašika brašna u gustu smesu kao za palačinke.
Potapati polutke paprika u smesu od brašna pa kratko pržiti na vrelom ulju u nelepljivom tiganju.
Pohovane paprike ređati na papirne salvete da se ocede od masnoće.
Oljuštiti 2 glavice crnog luka, sitno iseckati i propržiti u drugom tiganju na malo ulja. Dodati 500 g mlevenog mešanog mesa i pržiti desetak minuta.
Oprati 500 g šampinjona, iseckati na listiće i dodati mesu. Promešati i pržiti na umerenoj vatri nekoliko minuta.
Naliti sa 2 dl soka od paradajza, posoliti, pobiberiti i dodati kašiku iseckanog bosiljka. Promešati i dinstati desetak minuta pa skloniti sa ringle.
U podmazanom plehu ređati red pohovanih paprika, red fila s mesom i tako dok ima sastojaka. Poslednji red treba da bude od paprika.
Umutiti jaje i 2 dl kiselog mleka i sipati preko musake.
Peći u zagrejanij rerni na 200 stepeni C, oko 40 minuta.
Služiti toplo.
Foto: Print Screen
Izvor: PRessSerbia/Zalogaj
#Kuhinja #MusakaOdCrvenihPaprika #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар