четвртак, 4. октобар 2018.

RECEPT DANA: Musaka od crvenih paprika

Svi smo navikli da jedemo musaku sa krompirom i mesom. Možda niste znali ali osnovni sastojak u ovom jelu može da bude i nešto drugo, ne samo krompir. Zato je naš predlog za danas musaka od crvenih paprika.





Da bi se ova zanimljiva i ukusna musaka od crvenih paprika našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 14 crvenih mesnatih paprika

  • 500 g mešanog mlevenog mesa

  • 500 g šampinjona

  • 2 glavice crnog luka

  • 2 dl soka od paradajza

  • 1 kašika iseckanog bosiljka

  • 5 kašika brašna

  • 3 kašike ulja

  • biber

  • so

  • Za preliv:

  • 2 jaja

  • 2 dl kiselog mleka

  • 1 dl mleka


Priprema:

Oprati 14 crvenih mesnatih paprika, očistiti od peteljki i ispeći na grilu. Paprike oljuštiti i iseći uzdužno na polovine.

Umutiti jaje, 1 dl mleka i 5 kašika brašna u gustu smesu kao za palačinke.

Potapati polutke paprika u smesu od brašna pa kratko pržiti na vrelom ulju u nelepljivom tiganju.

Pohovane paprike ređati na papirne salvete da se ocede od masnoće.

Oljuštiti 2 glavice crnog luka, sitno iseckati i propržiti u drugom tiganju na malo ulja. Dodati 500 g mlevenog mešanog mesa i pržiti desetak minuta.

Oprati 500 g šampinjona, iseckati na listiće i dodati mesu. Promešati i pržiti na umerenoj vatri nekoliko minuta.

Naliti sa 2 dl soka od paradajza, posoliti, pobiberiti i dodati kašiku iseckanog bosiljka. Promešati i dinstati desetak minuta pa skloniti sa ringle.

U podmazanom plehu ređati red pohovanih paprika, red fila s mesom i tako dok ima sastojaka. Poslednji red treba da bude od paprika.

Umutiti jaje i 2 dl kiselog mleka i sipati preko musake.

Peći u zagrejanij rerni na 200 stepeni C, oko 40 minuta.

Služiti toplo.

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Zalogaj

 

#Kuhinja #MusakaOdCrvenihPaprika #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар