Najmekše i najvazušastije testo koje ćete probati...
Sastojci:
400 g brašna,
1 kesica suvog kvasca
2 dl tople vode
1 kašičica soli
2 kašičice šećera,
malo ulja.
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, kvasac i šećer, pa dodajte malo tople vode i mesite testo. Tek onda dodajte so, dolijte još vode i nastavite da mesite dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Prebacite na pobrašnjenu podlogu i mesite do testo ne omekša. Oblikujte loptu, vratite u posudu i prelijte sa vrlo malo ulja, pa ga razmažite po površini lopte.
Hermetički zatvorite i ostavite da odstoji i naraste oko sat i po.
Nakon toga, testo istresite na nauljenu podlogu i poklopite. Na srednjoj vatri zagrejte nauljeni tiganj, prebacite u njega testo, blago ga pritisnite rukama da se raširi po tiganju i poklopite.
Pecite dok donji deo hleba ne dobije zlatnu boju, pa prevrnite na tanjir, a zatim ponovo vratite u tiganj da se ispeče i odozdo.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#DomaćaPogača,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар