Uživaćete u svakom zalogaju ovog bogatog doručka.
Sastojci:
4 jaja,
200 g mlevene junetine,
2 kašike sitno seckanog crnog luka,
1 čen belog luka,
1 kašičica sojinog umaka,
1 kašika peršuna,
2 kašike jogurta,
2 kašike ovsenih mekinja,
so,
biber,
1 kašičica ulja.
Priprema:
Umutite jaja sa mekinjama i jogurtom, pa dodajte sojin umak, biber i peršun. Ostavite da smesa odstoji desetak minuta da se mekinje natope i omekšaju.
Premažite tiganj uljem, dodajte luk i popržite 2-3 minuta, zatim dodajte mleveno meso zajedno sa sitno seckanim belim lukom i soli i dobro upržite.
Dodajte meso sa lukom u umućena jaja, promešajte i vratite smesu u tiganj, pa pecite još oko 4-5 minuta, poklopljeno.
Ako imate mikrotalasnu možete nakon 4 minuta pečenja da istresete omlet na tanjir i dopečete u mikrotalasnoj na 30 sekundi da se i gornji deo lepo zapeče.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#OmletSaMlevenimMesom,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар