Ovo je jedan od onih obroka koji nema kome se neće dopasti...
Sastojci:
1 kg krompira,
500 g šampinjona,
1 glavica crnog luka,
1 šargarepa,
mešavina suvog začina,
biber,
so,
3 jaja,
200 ml mleka,
ulje.
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckani crni luk i seckanu šargarepu, a zatim dodajte krupno isečene šampinjone i začine i sve pržite dok pečurke ne omekšaju.
U vatrostalnu posudu ređajte krompir sečen na tanke kolutove, zatim red fila od šampinjona i sve tako dok ne utrošite materijal, a ređanje završite redom krompira.
Stavite da se peče oko deset minuta na 200 stepeni. Zatim izvadite i prelite prethodno umućenim jajima i mlekom. Vratite u rernu i pecite još oko 30 minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#MusakaSaPečurkama,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар