Ukoliko volite da pre glavnog jela pojedete supu ili čorbu, ovaj recept će vam dobro doći.
Sastojci:
70 g luka
140 g šargarepe
10 g paškanata
15 g celer
380 g krompira
so
biber
kurkuma (može i bez)
biljni začin
lovorov list
peršun
1l vode
Krutoni
Maslinovo ulje
ulje
Priprema:
Iseći na sitno luk i šargarepu pa prodinstati na ulju u šerpi u kojoj ćete kuvati čorbu. Isecite paškanat i celer pa dodajte u šerpu. Nalijte malo vode pa promešajte. Zatim dodajte krompir, biber i kurkumu (po želji) pa promešajte. Ubacite lovorov list pa nalijte litar vode. Kad provri kuvajte još 20 minuta. Izvadite lovorov list.
Štapnim mikserom izblendajte čorbu (možete i u blenderu). Začinite po ukusu.
Služite uz krutone i maslinovo ulje.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#KrompirČorba,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар