Čokoladu ne bi trebalo da čuvamo u frižideru, a za to postoje dva razloga.
Čokolada je mnogima omiljena poslastica i obavezan je deo većine kuhinja. Ali, koje je najbolje mesto za čuvanje čokolade, posebno tokom perioda visokih temperatura?
Većini će prvo na pamet pasti frižider, međutim, da li je ovo idealno mesto?
Čokoladi mesto ipak nije u frižideru, a za to postoje i adekvatni razlozi, prenosi magazin.novosti.rs.
Ona će apsorbovati arome frižidera zbog čega to nije idealno mesto za ovu poslasticu. Kakao puter u čokoladi je odličan u upijanju svih obližnjih mirisa. Tako da, ako u frižideru imate sir, ribu, luk ili bilo koju drugu hranu, mirisi će se preneti.
Čokolada je takođe osetljiva na temperaturne fluktuacije. Izlaganje čokolade toplim temperaturama nakon što je bila u frižideru će izazvati "cvetanje" šećera. Šećer u čokoladi će biti privučen vlagom koja se skuplja na pločici dok se zagreva. Ovo uzrokuje da se šećer podigne do vrha i da se rastvori. Kako vlaga isparava, kristali šećera ostaju na vrhu. Zbog toga će vaša čokolada imati beli, prašnjavi izgled.
Savršeno mesto za čuvanje vaše čokolade je na suvom, hladnom i tamnom mestu. Ako se čuva u ovim uslovima, stanje čokolade može da ostane nepromenjeno mesecima, piše readcacao.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ Prva.rs
#ČOKOLADA,#Leto,#SAVETI,#VisokeTemperature #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар