Ukusna i kremasta poslastica koju svi vole.
Sastojci:
Za koru:
4 veće banane,
60 ml ulja,
1 jaje,
100 g šećera,
1/2 kesice vanililn šećera,
200 g brašna,
1/2 kašičice praška za pecivo,
1/2 kašičice sode bikarbone,
1 prstohvat soli,
1 kašičica cimeta.
Za fil:
900 g neslanog krem sira,
100 g šećera,
1/2 kesice vanilin šećera,
250 ml mleka,
1 kesica želatina.
Dekoracija:
cimet,
banana.
Priprema:
Banane izgnječite viljuškom, pa dodajte ulje, jaje i mutite da se smesa lepo sjedini. Dodajte šećer, vanil šećer i mutite dok se šećer lepo ne otopi. Brašno prosejte i postepeno dodavajte zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na kraju dodajte prstohvat soli i cimet.
Smesu izlijte u okrugli kalup kome se stranica skida. Pecite u već zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 30-40 minuta. Neslani krem sir sipajte u posudu za mućenje, dodajte šećer i vanil šećer. Mikserom polako umutite smesu.
U malo mlakog mleka dodajte želatin i pustite 5-10 minuta da bubri. Kada je želatin nabrubreo dodajte ga preostalom mleku. Mleko zatim postepeno dodajte smesti od krem sira i mutite mikserom dok se smesa ne sjedini. Fil prelijte preko ispečene i ohlađene kore.
Ostavite kolač u frižideru najmanje tri sata da se smesa lepo rashladi. Sklonite obruč sa kalupa. Ohlađen kolač isecite, dekorišite cimetom i kolutovima banane i poslužite.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#BananaČizkejk,#Poslastica,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар