уторак, 10. мај 2022.

Ovaj začin topi salo sa stomaka: dodaj samo jednu kaščicu u ručak, brzo ćeš primetiti napredak

Ljuta papričica veoma je efikasan saveznik u dijetama zbog sastojka koji podstiče topljenje masti. Zbog kapsaicina, sastojka koji sadrži, ovaj začin  je efektan u eliminisanju bolova. Ovaj sastojak deluje direktno na bol, zatvara ga i navodi da ignoriše bol.






 

Jača imunitet, smanjuje želju za slatkišima, ali nije za svakoga.

Lekari upozoravaju ljude koji već imaju problem sa probavom ili sa hemoroidima, da izbegavaju ljutu hranu. Ako je vaš stomak inače osetljiv, ljuta hrana, nije dobra ideja. Može da stvori i dijareju, gasove i hemoroide.

Ljuta hrana jača imunitet jer obiluje antioksidantima, što je korisno u sezoni virusa i prehlada. U toku jeseni smo izloženi bakterijama i virusima, zato je ljuta papričica veoma dobar saveznik.

Odlična stvar je što, ako jedemo ljutu hranu, moći ćemo da se izborimo sa željom za slatkišima. Šećer nije najbolji prijatelj našem zdravlju i moramo da priznamo da je baš teško da ga smanjimo. Stručnjaci kažu da će nam začinjena hrana u tome pomoći i da će nam se smanjiti želja za slatkišima. Kada jedemo ljuto, posle toga nam se ne jede ništa slatko. To je još jedan razlog da zaljutimo ručak ili večeru.

Neki ljudi su alergični na ljute začine. Kada jedu ljuto, mogu posle toga da osete svrab na telu ili otečenost lica. Ako ste alergični, treba da to utvrdite i da se posavetujete sa lekarom. Možda ljuta hrana nije za vas i treba naći alternativu.

(srbijadanas/pixabay)

#CrvenaPaprika,#IMUNITET,#SALO,#ZAČIN #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар