Jednostavni, a preukusni zalogaji.
Sastojci:
6 jaja,
200 g šećera,
150 g mlevenih oraha,
5 kašika mlevenog keksa,
3 veće pomorandže,
4 štangle čokolade.
Za glazuru:
150 g čokolade,
0,5-1 dl vode,
4 štangle čokolade,
100 g putera.
Priprema: Pomorandže zajedno sa korom usitnite u blenderu. Žumanca umutite sa šećerom, dodajte orahe i promešajte.
Uz neprestano mešanje postepeno dodajte i mleveni keks, pomorandže i istopljenu čokoladu.
Posebno umutite belanca, dodajte prethodnoj smesi i promešajte varjačom, pa naspite u podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Za glazuru prokuvajte vodu sa šećerom, sklonite sa ringle, dodajte čokoladu i puter, pa mešajte dok se masa ne sjedini.
Glazurom prelijte kolač, stavite ga u frižider da se dobro ohladi, pa pre služenja isecite na kocke.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#ČokoladniKolač #Desert #Kolač #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар