недеља, 28. новембар 2021.

RECEPT DANA: Đuveč od pasulja

Od sada ćete pasulj samo ovako spremati.






Sastojci:

500 g belog pasulja,

500 g polusuvih kobasica,

3 kašike paradajz pirea,

2 glavice crnog luka,

2 čena belog luka,

prezle,

peršun,

so,

biber.

Priprema: Pasulj skuvajte, pa u njega dodajte propržen crni luk, beli luk i sitno iseckan peršunov list. Posolite i pobiberite.

Podmažite vatrostalnu činiju i stavite polovinu pasulja. Preko pasulja stavite paradajz pire, odozgo poređajte sečene kobasice, pa ostatak pasulja.

Prelite sa malo ulja, pospite po želji prezlama i pecite u rerni na 200 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#ĐuvečOdPasulja #JELO #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар