Topli, mekani, slasni... Čik im odolite!
Sastojci:
500 g brašna,
7 g suvog kvasca,
45 g šećera,
prstohvat soli,
30 g mleka u prahu,
3 dl hladne vode,
280 g maslaca,
100 g tamne čokolade,
1 veliko jaje.
Za dekoraciju:
čokoladni preliv,
malo šećera u prahu.
Priprema: Prosejano brašno pomešajte s mlekom u prahu i malo soli. Sipajte šećer i kvasac razmućene u malo vode. Izmešajte sve sastojke i ostavite testo na toplom oko pola sata da nadođe. Premesite testo, zavijte ga u foliju i ostavite u frižideru da se sasvim ohladi. Potom ga malo istanjite, stavite krišku maslaca, preklopite i razvucite oklagijom. Ponavljajte postupak sve dok ne istrošite maslac.
Na površini posutoj brašnom istanjite testo na dugačak pravougaonik, preklopite ga na trećine, zavijte u foliju i stavite u frižider na pola sata. Podelite testo na dva dela i istanjite na krug, pa ga isecite na šest delova. Svaki pospite rendanom čokoladom ili komadićima čokolade i zarolajte.
Kroasane poređajte u tepsiju prekrivenu pek-papirom, ostavljajući dovoljno prostora između kroasana. Premažite ih umućenim jajetom i ostavite još pola sata da odstoje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 15 minuta. Ohlađene prelijte čokoladom ili pospite šećerom u prahu.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Desert #KroasaniSaČokoladom #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар