четвртак, 24. децембар 2020.

RECEPT DANA: Piletina i krompir u bešamel sosu (VIDEO)

Obradujte ukućane ovim ukusnim obrokom






Sastojci:

3 manja krompira

1 praziluk

500 gr pilećih grudi

200 gr šampinjona

150 gr kačkavalja

mast

so

italijanska mešavina začina

50 gr putera

30 gr brašna

500 ml hladnog mleka

40 gr parmezana

Priprema:

Stavite krompir u ljusci da se kuva. Izdinstajte pečurke. Kad su gotovo sklonite sa vatre. Dodajte praziluk, malo propržite, posolite, i dodajte pileće meso. Posolite i dodajte mešavinu začina.
Vratite šampinjone. Napravite bešamel. U šerpu sipajte puter, dodajte brašno, malo propržite i dodajte hladno mleko. dodajte rendani kačkavalja. Prelijte meso bešamel sosom, promešajte, stavite u nauljen pleh i pospite parmezanom.
Pecite na 180 c – 35 minuta.

[embed]https://youtu.be/9MiOFBctPEs[/embed]

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/INFORMER

 

#GlavnoJelo #KROMPIR #Piletina #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар