уторак, 29. децембар 2020.

Nova odluka Japana o ulasku u zemlju

Japan je doneo odluku o zabrani ulaska u zemlju svim stranim državljanima koji nisu rezidenti. Na ovaj način zemlja želi da spreči širenje zaraze usled pojave novog soja Covid-19. Odluka Japana stupa na snagu odmah, a Indonezija je sledila isti primer i takođe zatvorila granice za sve strane putnike.






 

Japansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će zabrana ulaska trajati do 31. januara 2021. Pre ove odluke, Japan je već ograničio dolaske putnika iz Velike Britanije i Južne Afrike, gde je otkriveno više zaraznih sojeva virusa.

Novi soj koronavirusa

Ograničenja su pooštrena nakon što je utvrđeno da je sedam ljudi za dva dana zaraženo novim sojem Covid-19. Od toga je njih petoro doputovalo iz Velike Britanije. Povratak u zemlju japanskih državljana zahteva negativan rezultat Covid-19 testa, a pored toga moraju se i samoizolovati u periodu od dve nedelje.

I Indonezija uvodi zabranu

Indonezija je uvela opštu zabranu svim inostranim putnicima. Zabrana stupa na snagu 1. januara i trajaće, za sada, do 14. januara 2021. godine. Putnicima iz Velike Britanije je već bio zabranjen ulazak. Poput Japanaca, i Indonežani koji se vraćaju u svoju zemlju moraće da poseduju negativan Covid-19 test, a čeka ih i karantin po dolasku.

(travelmagazine/pixabay)

#Japan #Korona #Pravila #Putovanja #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар