уторак, 29. децембар 2020.

RECEPT DANA: Italijanska čorba

Tradicionalno se ova čorba daje i deci!






Čorba je uvek dobar izbor ako želite brz ručak ili večeru, naročito u zimskim danima. Odlična je za varenje, a ova italijanska verzija sadrži i mnogo zdravog belog luka. Italijani je spremaju od mlađih glavica i nazivaju "zuppa di aglio fresco" (supa od svežeg belog luka), i tradicionalno se njome hrane i deca koja tek prelaze na pasiranu hranu. Pročitajte naš vodič za kupovinu belog luka, da biste prepoznali najsvežiji i najzdraviji!

Sastojci:

Tri glavice belog luka
Jedna šargarepa
800 mililitara pileće supe (može i od kocke)
Tri žumanceta
Parmezan
Sušena majčina dušica
Peršun
Maslinovo ulje
So, biber
Tri kriške starog hleba

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje i propržite prepolovljene čenove belog luka i sitno seckanu šargarepu. Jedan čen ostavite, trebaće vam za kasnije!

Nalijte supom kada povrće omekša, dodajte majčinu dušicu i pustite da krčka dvadesetak minuta. Usitnite u blenderu, i vratite na vatru.

U činiji pomešajte žumanca i tri kašike parmezana sa dve kašike maslinovog ulja. Smanjite vatru i na srednjoj jačini dolijte mešavinu jaja, pažljivo mešajući. Začinite solju i biberom, pospite peršunom.

Hleb natrljajte preostalim čenom belog luka, isecite na kockice i propržite na maslinovom ulju. Pospite supu dobijenim krutonima i poslužite.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/MONDO

#Čorba #ItalijanskaČorba #PredlogZaPredjelo #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар