Topla bela pileća čorba će ugrejati sve koji su se umorili, ali i pomoći onima koji su popili neku čašicu više!
Sastojci:
1 pile 1-1,5 kg
1 veliki crni luk
2-3 šargarepe
2-3 bele zeleni
celer, veličina jajeta
2 lovorova lista
1/2 šolje pirinča (125 ml.)
2 limuna
3-4 žumanca
150-200 ml. pavlake
mirodjija i peršun
so i biber
Priprema:
U dublji lonac staviti pile i naliti pet litara vode. Posoliti i ostaviti da provri. kad provri smanjiti vatru i skidati penu koja se pravi. Kad poskidate penu dodajte iseckanu šargarepu, belu zelen, lovor i celer, pa ostavite da se kuva. Kad se piletina skuvala sa povrćem izvadite pile pa poslidajte kosti i kožu, usitnite i vratite u lonac.
Kad dodate meso dodajte i pirinač. Posle 15 minuta kuvanja pirinča ulupajte sok od limuna sa žumancima, dobro ulupajte pa dodajte im pavlaku i dobro sjedinite. Polako sipajte tu smesu u lonac uz mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte peršun i mirodjiju i poslužite pileću čorbu toplu.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/DIREKTNO
#KiselaČorba #PilećaČorba #RECEPTDANA #RešenjeZaMamurluk #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар