Sa ovako prirpemljenim batacima poslužite pire krompir ili grilovano povrće.
Sastojci:
pileći bataci
5 čena belog luka
sok od limuna
1 kašika origana
1 kašika timijana
1 kašika dimljene paprike
so i biber
80 ml maslinovog ulja
100 g grčkog jogurta
1 kašičica kajenske paprike
mirođija
Priprema:
Pomešajte sitno seckani beli luk, sok od limuna, origano, timijan. Zatim dodajte dimljenu papriku, maslinovo ulje i promešajte sastojke.
Piletinu uvaljajte u smesu, ostavite oko dva sata da se sastojci sjedine, pa napravite sos. Grčki jogurt, maslinovo ulje, limunov sok i mirođija. Promešajte lepo i ohladite.
Meso propržite i servirajte sa sosom.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/DIREKTNO
#Bataci #GlavnoJelo #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар