среда, 30. децембар 2020.

RECEPT DANA: Novogodišnja šarena torta

Prehrambene boje izaberite po želji: ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu, crvenu...






Potrebno:


Za patišpanj:

375 g maslaca
390 g šećera
2 vanil šećera
6 jajeta
390 g brašna
6 kašika mleka
prehrambena boja po želji: ljubičasta, plava, zelena, žuta, narandžasta, crvena

Za fil:


250 ml slatke pavlake

200 g bele čokolade

Priprema:

Slatki pavlaku zagrejati do ključanja zatim preliti izlomljenu čokoladu i ostaviti 2-3 minuta, a onda promešati da se sva čokolada istopi. Ostaviti 2-3 sata na sobnoj temperaturi da se smesa prohladi, a onda staviti u frižider na sat vremena. Kada se smesa skroz ohladila, izvaditi iz frižidera i mikserom umutiti u kremast fil.

Maslac, šećer i vanilu izmiksati, zatim dodati jedno po jedno jaje. Sipati brašno i sve promešati da se smesa ujednači, a zatim na kraju dodati mleko. Smesu podeliti na 6 jednakih delova, zatim ih obojiti u ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i crvenu boju. Patišpanje peći na 200 °C oko 12-13 minuta, u plehu veličine 18-20 cm.

Na tacnu staviti prvi patišpanj, zatim ga prefilovati sa dve kašike fila i tako raditi naizmenično dok imate patišpanje. Na kraju celu tortu prefilovati i ukrasiti po želji.

Uživajte!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/INFORMER




#NovogodišnjaTorta #NovogodišnjaTrpeza #RECEPTDANA #Torta #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар