Pijani šaran je skoro nezaobilazno jelo za vreme posta i drugih prilika kada na trpezi treba da se nađe raskošno a istovremeno za budžet prihvatljivo jelo
Sastojci:
1,5 kg šarana
limun
2 čena belog luka
kašika golica (opciono)
so, biber, dimljena slatka mlevena paprika
500 g kuvanog krompira
200 g šargarepe isečene na kolutove
150 g praziluka isečenog na kolutove
0,5 dl maslinovog ulja
1,5 dl belog vina
četvrtina veze peršuna za dekoraciju
Priprema:
Šarana začinite solju, biberom i paprikom tako što ćete ih dobro utrljati iznutra i spolja. Napunite ribu kriškama limuna i seckanim belim lukom, pa stavite u pleh za pečenje. Oko šarana rasporedite povrće, začinite ga, prelijte sa malo ulja, a zatim sve nalijte belim vinom i pospite golicama od bundeve. Ostatak limuna isecite na tanke kriške i rasporedite po ribi i povrću. Ako ne želite da šargarepa bude malo tvrđa obarite je zajedno sa krompirom pre stavljanja u pleh. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta i dekorišite svežim peršunom.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/INFORMER
#PijaniŠaran #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #Riba #Šaran #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар