Evo sjajnog posnog recepta za sve one koji poste!
Ova čorba može da bude posna na vodi, a ako ne postite na vodi, možete da dodate i ulje.
Pola kilograma krompira
350 grama šampinjona
Glavica crnog luka
Jedan praziluk
Jedna šargarepa
So i biber
Kašičica peršuna
Kašika brašna
Priprema:
Iseckajte luk i praziluk, pa ga stavite u tiganj sa malo vode, da se prodinsta. Zatim dodajte krompir isečen na kockice i šargarepu, nalijte vode i kuvajte dok ne omekša. Zatim u to dodajte iseckane pečurke, pa ostavite da se čorba krčka na vatri srednje jačine, posolite i pobiberite po želji.
Brašno razmutite sa malo hladne vode (kao kada se pravi hladna zaprška), pa dodajte u čorbu. Kuvajte dok svi sastojci budu mekani, dodajte peršun i poslužite.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Mondo
#ČorbicaOdKrompiraIPečurki #Kuhinja #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар