петак, 1. март 2019.

Santorini i Mikonos zaboravite. Morate letovati na ovom grčkom ostrvu

Pogledajte o kom ostvru je reč






Oni koji su posetili ostrvo Siros i prestonicu Kiklada Ermupolis reći će vam da je u pitanju raj na Zemlji. Ponajviše zbog prelepih ulica, gostoprimljivih stanovnika, ali i mogućnosti da u njemu uživate cele godine zbog blizine Atini.

Ostrvo Siros hvali i turistkinja Lija Mastoraki, koja se nedavno našla u Ermupolisu sa suprugom i svoje dece. Ona je rekla da se osećala „kao da je u raju u srcu Egeja i da Siros nikada ne bi menjala za Santorini i Mikonos“.

“Ermupolis je italijanski san pozorišta, kafe i kulture, koji vam u isto vreme pruža mogućnost da plivate u kristalno plavoj vodi koja se nalazi samo na korak od vaše kuće“, izjavila je.

[caption id="attachment_124213" align="aligncenter" width="1000"]Santorini i Mikonos zaboravite. Morate letovati na ovom grčkom ostrvu foto: B92[/caption]

Iako se Siros nalazi na pedalj od Mikonosa nikako ne privlači isti tip turista. Sa više mirnijih plaža, Siros se nikako ne uklapa u ono što ćete prvo pomisliti kad vam neko pomene Kikladska ostrva.

Najveći broj posetilaca dolazi iz Francuske i Skandinavije. Zbog velikog italijanskog uticaja u prošlosti, ostrvo se zaista razlikuje od ostalih grčkih ponajviše jer i stanovnici vuku italijanske korene, pa tako ima više katoličkog nego pravoslavnog stanovništva.

 

 

 

 

(b92)

 

#Grcka #Mikonos #Ostrva #Putovanja #Santorini #Siros #Turizam #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар