петак, 1. март 2019.

Noć u Veneciji kolač

Fini sitni kolač sa kakao i koko skorom, kremom od žumanaca i čokoladnom glazurom.






Kokos kora:

  • 6 belanaca

  • 6 kašike šećera

  • 5 kašika brašna

  • 100 gr kokosa


Kakao kora:

  • 4 jaja

  • 4 kašike šećera

  • 4 kašike brašna

  • 2 kašike kakaa

  • 1/2 kesica praška za pecivo


Fil:

  • 6 žumanaca

  • 6 kašika šećera

  • 5 kašika mleka

  • 200 gr margarina

  • 1 vanilin šećer


Glazura:

  • 150 gr mlečne čokolade

  • 50 gr margarina

  • 5 kašike mleka


 

Priprema:

Ulupati penasto belanca sa šećerom pa dodati brašno i kokos.

Istresite u pleh veličine 25 x 35cm.

Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. Pomešajte brašno, kako i prašak za pecivo pa dodajte smesi i lagano promešajte pa istresite na koru od kokosa.

Stavite da se peče na 200 stepeni 20 minuta. Posle 15 minuta proverite.

Mleko, šećer, vanilin šećer i žumanca sjedinite pa stavite na paru da se skuva i kad se skuva i zgusne ostavite da se ohladi.

Ulupajte margarin pa mu postepno dodavajte ohladjenu smesu od žumanaca.

Preko ohladjenih biskvita namažite krem.

Otopite čokoladu sa margarinom i mlekom pa prelijte preko krema od žumanaca.

 

 

 

(domaći recepti)

#Kolač #Noć #Poslastica #RECEPTI #Venecija #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар