Morski specijaliteti su uvek dobra ideja! Naš predlog za danas, ručak sa daškom morske obale: LIGNJE SA PIRINČEM!
Kako bi se lignje sa pirinčem našle na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
pokovanje očišćenih ljignji
20 kašika pirinča
glavica crnog luka
beli luk po želji
veza peršuna
4 kašike maslinovog ulja
1 dl belog vina
biber i so i začini po želji
PRIPREMA:
Lignje operite, ocedite, krake sitno iseckajte. Crni luk iseckajte i propržite na maslinovom ulju, zatim dodajte seckane krake, pirinač i polovinu seckanog belog luka.
Kratko proprižite na tihoj vatri, dodajte vino, posolite i pobiberite. Mešajte dok pirinač malo ne nabubri, a tečnost ne ispari do pola. Sklonite sa ringle i dodajte pola veze peršuna.
Ovom smesom punite lignje koje ćete najpree malo zaseći na vrhu da biste ih lakše punili.
Lignje zapecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Kada blago porumene, sipajte preko njih preliv od maslnovog ulja i belog luka, pa pecite još nekoliko minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #LignjeSaPirinčem #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар