субота, 30. март 2019.

Recept dana: LIGNJE SA PIRINČEM

Morski specijaliteti su uvek dobra ideja! Naš predlog za danas, ručak sa daškom morske obale: LIGNJE SA PIRINČEM!






Kako bi se lignje sa pirinčem našle na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:

pokovanje očišćenih ljignji

20 kašika pirinča

glavica crnog luka

beli luk po želji
veza peršuna

4 kašike maslinovog ulja

1 dl belog vina

biber i so i začini po želji

PRIPREMA:

Lignje operite, ocedite, krake sitno iseckajte. Crni luk iseckajte i propržite na maslinovom ulju, zatim dodajte seckane krake, pirinač i polovinu seckanog belog luka.

Kratko proprižite na tihoj vatri, dodajte vino, posolite i pobiberite. Mešajte dok pirinač malo ne nabubri, a tečnost ne ispari do pola. Sklonite sa ringle i dodajte pola veze peršuna.

Ovom smesom punite lignje koje ćete najpree malo zaseći na vrhu da biste ih lakše punili.

Lignje zapecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Kada blago porumene, sipajte preko njih preliv od maslnovog ulja i belog luka, pa pecite još nekoliko minuta.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#Kuhinja #LignjeSaPirinčem #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар