петак, 29. март 2019.

Nastavnica iz Srbije među 50 najboljih na svetu

Katarina Veljković, nastavnika informatike iz Kragujevca, predstavljala je Srbiju na "Global Education & Skills" forumu u Dubaiju.






"Prezadovoljna sam svojim učešćem jer sam upoznala mnogo divnih nastavnika sa kojima ću nadam se i sarađivati. Ono što je najvažnije i što dobijamo kao nastavnici jeste deljenje znanja i saznanja koje do sada nismo imali, i ono što nas čini važnim jeste to da smo mi nastavnici koji spremaju učenike za 21. vek, i da kao pojedinci možemo da učinimo mnogo", objasnila je Katarina Veljković.



Predstavnica Srbije je govorila o projektima koje sprovodi sa učenicima, kako u lokalnoj sredini, tako i u svetu, i za koje je višestruko nagrađivana od strane brojnih svetskih organizacija.

Osim Veljkovićeve, tim Srbije činili su nastavnica fizike iz Šapca Tatjana Marković Topalović, učitelj iz Prijepolja Dragan Kuveljić i Ivona Jovanović, koordinator Udruženja "Živojin Mišić" kao predstavnik nacionalnog partnera "Varkey" Fondacije.

Nagradu za najboljeg nastavnika dobio je predstavnik Kenije Peter Tabiči, nastavnik hemije koji uprkos siromaštvu uspeva da sa učenicima osvaja prva mesta na takmičenjima u zemlji.

Pored toga, Peter 80 odsto svojih prihoda ulaže u školu i za pomoć siromašnima.

Forum, održan od 22. do 25 marta, okupio je 297 govornika, 40 ministara obrazovanja, sedam nekadašnjih ministara obrazovanja, preko 2.200 delegata iz 114 zemalja i preko 200 predstavnika medija.

Foto: Facebook Print Screen

Izvor: PRessSerbia/RTS

#50NajboljihNaSvetu #KatarinaVeljković #NastavnicaIzSrbije #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар