Naš predlog za danas: Testenina od mlevenog mesa i pečuraka!
Kako bi se ova ukusna testenina sa sosom od mlevenog mesa i pečuraka našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 250 g testenine po izboru
- 1 manja glavica crnog luka
- 200 g mlevenog mesa
- 200 g pečuraka
- 1 kašika brašna
- 100 ml paradajz soka
- mešavina suvih začina
- biber, origano, bosiljak
Priprema:
Skuvajte testeninu i procedite. Luk sitno isecite i propržite, dodajte meso i nastavite sa prženjem. Kada je meso gotovo, dodajte isečene pečurke, prodinstajte desetak minuta i začinite po ukusu.
Dodajte kašiku brašna, kratko propržite, pa nalijte sokom od paradajza.. Po potrebi dodajte malo vode. Kratko kuvajte koliko da baci ključ, pa začinite origanom i bosiljkom. Sipajte u tanjir i pospite sosom.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #RECEPTDANA #TesteninaSaSosomOdMlevenogMesaIPečuraka #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар