Ako volite slatkiše, a ne želite da provodite mnogo vremena u kuhinji pripremajući kore i filove za teške poslastice ovaj kolač je super ideja za vas.
Da biste ga napravili potrebno je malo umeća i ovi sastaojci:
Za crni deo:
- 250 g margarina
- 250 g šećera
- 1,5 dl vode
- 400 g mlevenog keksa
Beli deo:
- 250 g margarina
- 400 g šećera u prahu
- 1 dl vode
- 400 g šećera
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
U 1,5 dl vode sipati 250 g šećera i staviti da se ušpinuje. U to dodati margarin i ostaviti ga da se skroz istopi. Nakon toga šerpu skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi. Potopm dodati mleveni keks i sve to izmešati.
Kad je smesa lepo umešena, sjedinjena masu prospite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Kad se ohladi preliti ga otopljenom čokoladom.
Drugi deo se pravi tako što se opet ušpinuje šećer i voda, pa doda margarin. Dok je još vruće sipati mleko u prahu. Bitno je da ga dobro umutite da se ne bi stvorile grudvice.
Čim se umuti sipati preko otopljene čokolade. Ostaviti da se stegne. Najbolje je ostaviti ga par sati u frižideru, a onda uzeti ošar nož ili još bolje skalpel i pažljivo iseći tako da svaki pravougaonik bude jednake veličine.
Ako vam je ostalo čokolade možete ga ukrasiti tako što ćete istopljenu čokoladu poprskati odozgo.
Prijatno!
(stvar ukusa)
#BelaBajadera #Kockica #Ljubav #Poslastica #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар