среда, 27. март 2019.

RECEPT DANA: Prolećna šarena čorbica

Uvek je dobro pojesti nešto "na kašiku"! Naš predlog za danas: Prolećna šarena čorbica!






Kako bi se prolećna šarena čorbica našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 100 g šargarepe

  • 1/2 glavice karfiola

  • 1 tikvica

  • 1 glavica crnog luka

  • 2 čena belog luka

  • 100 ml paradajz pirea

  • 50 g makarona

  • ulje

  • bosiljak

  • so, biber, peršun


Priprema:

U dubljoj šerpi na umereno zagrejanom ulju, izdinstajte na kocke iseckanu šargarepu i crni luk. Dodajte sitno seckani beli luk i uz dodavanje vode, dinstajte oko deset minuta.

Posolite,dodajte paradajz pire i nalijte litar mlake vode.Kad prokuva, ostavite 15 minuta na vatri i dodajte tikvice sečene na kockice, karfiol očišćen i odvojen na cvetiće i napola presečen brokoli.

Na kraju dodajte makarone i kuvajte 7-8 minuta, pa začinite solju, biberom suvim bosiljkom i peršunom.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#Kuhinja #ProlećnaŠarenaČorbica #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар