Uvek je dobro pojesti nešto "na kašiku"! Naš predlog za danas: Prolećna šarena čorbica!
Kako bi se prolećna šarena čorbica našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 100 g šargarepe
- 1/2 glavice karfiola
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 ml paradajz pirea
- 50 g makarona
- ulje
- bosiljak
- so, biber, peršun
Priprema:
U dubljoj šerpi na umereno zagrejanom ulju, izdinstajte na kocke iseckanu šargarepu i crni luk. Dodajte sitno seckani beli luk i uz dodavanje vode, dinstajte oko deset minuta.
Posolite,dodajte paradajz pire i nalijte litar mlake vode.Kad prokuva, ostavite 15 minuta na vatri i dodajte tikvice sečene na kockice, karfiol očišćen i odvojen na cvetiće i napola presečen brokoli.
Na kraju dodajte makarone i kuvajte 7-8 minuta, pa začinite solju, biberom suvim bosiljkom i peršunom.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #ProlećnaŠarenaČorbica #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар