субота, 29. септембар 2018.

RECEPT DANA: Pohovani kačkavalj!

U mnogim jelima najbolji sastojak je kačkavalj koji se proteže. Ovde toga ima u izobilju. Još kad se doda hrskava pohovana korica, niko ne može da odoli.






Za pohovani kačkavalj potrebni su vam sledeći sastojci (za jednu osobu):

200 gr. tvrdog kačkavalja
1 jaje
prezla
1 kašika brašna
ulje za prženje


Priprema:

Isecite kačkavalj na kriške debljine 1,5 cm.

U jednom tanjiru umutite jaje, u drugi sipajte brašno i u treći prezlu.

Kačkavalj uvaljajte u brašno, zatim u jaje pa u prezlu.

Još jednom ubacite kačkavalj u posudu sa jajetom i još jednom u prezlu.

U zagrejanom ulju pržite kačkavalj da porumeni sa obe strane.

Kad je ispržen, izvadite kačkavalj i stavite ga na kratko na kuhinjski ubrus koji    će upiti višak masnoće.

Poslužite s tartar sosom.

PRIJATNO!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#Kuhinja #PohovaniKačkavalj #PressSerbia #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар