U mnogim jelima najbolji sastojak je kačkavalj koji se proteže. Ovde toga ima u izobilju. Još kad se doda hrskava pohovana korica, niko ne može da odoli.
Za pohovani kačkavalj potrebni su vam sledeći sastojci (za jednu osobu):
200 gr. tvrdog kačkavalja
1 jaje
prezla
1 kašika brašna
ulje za prženje
Priprema:
Isecite kačkavalj na kriške debljine 1,5 cm.
U jednom tanjiru umutite jaje, u drugi sipajte brašno i u treći prezlu.
Kačkavalj uvaljajte u brašno, zatim u jaje pa u prezlu.
Još jednom ubacite kačkavalj u posudu sa jajetom i još jednom u prezlu.
U zagrejanom ulju pržite kačkavalj da porumeni sa obe strane.
Kad je ispržen, izvadite kačkavalj i stavite ga na kratko na kuhinjski ubrus koji će upiti višak masnoće.
Poslužite s tartar sosom.
PRIJATNO!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #PohovaniKačkavalj #PressSerbia #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар