Mnogi od nas idu u vikend kupovinu, a potom smeštaju hranu u frižider kako bi osigurali da se ne pokvari i produžili njenu svežinu.
I dok se sveže namirnice veoma brzo kvare, menjaju boju i venu, postoji nekoliko trikova uz pomoć kojih možete podružiti vek trajanja, piše Dejli mejl.
Institut Good Housekeeping otkrio je jednostvan i besplatan način da održite svežim svoje voće i povrće. Prvo što treba da uradite je da zaboravite posudu za voće.
Namirnice držite odvojeno
Iz instituta napominju da bi trebalo da izbegavate da smeštate voće i povrće zajedno, jer mnogo voće poput banana, avokada i breskvi, proizvode etlien gas koji uzrokuje sazrevanje kada se stavi uz druge, već zrele vrste voća
Umesto spajanja raznog voća i povrća u vazu, najbolje bi bilo da ih držite odvojeno između različitih pregrada ili organizatora u frižideru.
Povrće smeštajte u vazu
Kada je reč o produživanju svežine biljaka jednostavno to možete učiniti ako napravite vazu sa povrćem.
Umotajte papirne ubruse oko povrća, ili probajte da ih smestite uspravno u čaši (vazi) i sipajte malo vode. To će ih činiti hidriranim i usporiće sušenje.
Zamrznite sve
Svi smo svesni da zamrzavanje hrane može da produži upotrebu namirnice, a to može da važi za gotovo sve namirnice, pa i luk.
Institut sugeriše da iseckate crni luk a zatim zamznete komadiće u praznoj flašici. Kada vam zatreba ovo povrće dovoljno je samo da protresete bocu.
Drugi savet je da sipate bilje u posudu za led, dodate vodu i smestite u zamrzivač, a onda odledite po potrebi.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/B92
#POVRĆE #PressSerbia #SAVETI #Svežina #Trik #VOĆE #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар