четвртак, 27. септембар 2018.

RECEPT DANA: Mediteranski patlidžan

Ukoliko ga dobro spremite, plavi patlidžan može da bude jedno od najukusnijeg povrća.






Za mediteranski patlidžan potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 2 plava patlidžana

  • 400 gr mlevenog mesa

  • 1 paradajz

  • 1 crni luk

  • 2 belanceta

  • malo kisele vode

  • 1 kašika pavlake (za one van restrikcije)

  • Začini: Morska so, mirođija, origano, biber


Priprema:

Oprati i osušiti dva plava patlidžana pa iseći na polovine po dužini. Posoliti i ostaviti pola sata da pusti vodu i eventualnu gorčinu.
Na zagrejanoj masti upržiti glavicu crnog luka, dodati 400 grama mlevenog svinjskog buta i još malo propržiti.

Dodati jedan paradajz, oljušten i iseckan, mirođiju, origano, so, biber.

Ubrusom upiti tečnost koju je pustio patlidžan. Kašičicom izdubiti polovine patlidžana, meso iseckati i dodati u fil. Puniti patlidžane, pa zaliti mešavinom umućenog belanceta, kašike pavlake i malo kisele vode. Peći još pola sata na 220 stepeni. Ostatak fila možete iskoristiti za sutra, da napunite paprike ili tikvice, a možete ga u zasebnoj posudi zapeći i imate odmah gotov deo ručka za sutra.

Naravno oni koji su u restrikciji mogu da preskoče pavlaku i da ostave samo belanca sa začinima i malo kisele vode.

Prijatno!

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Hronokuhinja.rs

 

#HronoKuhinja #Kuhinja #MediteranskiPatlidžan #PressSerbia #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар