среда, 2. март 2022.

RECEPT DANA: Čokoladni mus sa rumom

Kremasta poslastica za ljubitelje čokolade i ruma.






Sastojci:

(za četiri osobe)

– 240 g crne čokolade

- 60 g maslaca

- 3 kašike jake crne kafe

- 4 kašike ruma

- 4 veća jaja - odvojiti žumanca od belanaca

- 8 kaššika šečera

- 240 ml slatke pavlake

- prstohvat soli

Priprema:

Čokoladu rastopite na pari sa maslacem i kafom. U otopljenu čokoladu umešajte rum i ostavite sa strane par minuta da se prohladi.

Na pari umutite žumance sa četiri kašike šečera, tek toliko da ih termički obradite. Umešajte ih u pripremljenu rastopljenu čokoladu.

Belanca sa prstohvatom soli izmiksajte u čvrst sneg, pa postepeno dodajte četiri kašike šečera. Dobijeni sneg lagano umešajte špatulom u prethodnu smesu.

Slatku pavlaku umutite i umešajte u smesu. Sve lagano sjdinite, rasporedite u pripremljene posude i stavite na hlađenje.

Mus poslužite ukrašen šlagom, narendanom čokoladom, ili dodajte voće po želji.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#ČokoladniMusSaRumom #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар