Kremasta poslastica za ljubitelje čokolade i ruma.
Sastojci:
(za četiri osobe)
– 240 g crne čokolade
- 60 g maslaca
- 3 kašike jake crne kafe
- 4 kašike ruma
- 4 veća jaja - odvojiti žumanca od belanaca
- 8 kaššika šečera
- 240 ml slatke pavlake
- prstohvat soli
Priprema:
Čokoladu rastopite na pari sa maslacem i kafom. U otopljenu čokoladu umešajte rum i ostavite sa strane par minuta da se prohladi.
Na pari umutite žumance sa četiri kašike šečera, tek toliko da ih termički obradite. Umešajte ih u pripremljenu rastopljenu čokoladu.
Belanca sa prstohvatom soli izmiksajte u čvrst sneg, pa postepeno dodajte četiri kašike šečera. Dobijeni sneg lagano umešajte špatulom u prethodnu smesu.
Slatku pavlaku umutite i umešajte u smesu. Sve lagano sjdinite, rasporedite u pripremljene posude i stavite na hlađenje.
Mus poslužite ukrašen šlagom, narendanom čokoladom, ili dodajte voće po želji.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#ČokoladniMusSaRumom #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар