Salata u teglici je zdrav i zgodan način da promenite vašu ishranu, a lako možete da je ponesete na posao, fakukltet ili gde god da idete.
Sveže povrće obiluje preko potrebnim vitaminima i mineralima, koji će vam dati dovoljno energije da pobedite simptome prolećnog umora, naročito nakon ovako duge zime.
Poseban bonus ove vitaminske bombe je što se sve nalazi u jednoj posudi i ne morate se zamarati oko posebnog pakovanja preliva.
Priprema:
1. Isecite povrće
Paradajz isecite na kockice, ljubičasti luk, krastavac, rotkvice i stabljiku celera na tanke kriške, a zelenu salatu na rezance.
2. Tostirajte semenke
Stavite semenke suncokreta u suvi tiganj i prepecite ih na laganoj vatri dva do tri minuta da postanu hrskave i zamirišu. Ohladite.
3. Napravite preliv
Sve sastojke za preliv po želji, izmešajte mutilicom ili štapnim mikserom. Posolite i pobiberite po vlastitiom ukusu.
4. Složite u teglu
Ovo je količina za dve osobe, zato pripremite dve teglice. Na dno svake sipajte preliv, a zatim slažite povrće u slojevima. Držite u frižideru i ponesite sa sobom gde god da idete.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#ObrokSalata #RECEPTDANA #SalataZaPetMinuta #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар