Najpoznatije špagete bolonjeze u posnom obliku postaće vaš omiljeni izbor za ručak.
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja,
1 luk, sitno isečen,
2 štapića celera, sitno iseckana,
1 velika šargarepa, narezana na kockice,
160 ml crvenog vina ,
2 čena belog luka, sitno iseckana,
1 kašika paradajz pirea,
1 kašika balzamiko sirćeta,
2 kašičice sušenog origana,
100 g pečuraka,
1 patlidžan, isečen na kockice,
75 g sočiva,
400 g seckanog paradajza,
1 posna kocka od povrća,
300 g špageta,
1 kašika soja sosa,
3 kašike bademovog mleka,
svež bosiljak.
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk, celer i šargarepu i lagano kuvajte deset minuta, redovno mešajući, dok ne omekša. Sipajte vino i ostavite da se zgusne 2-3 minuta pa umešajte beli luk, paradajz pire, sirće i origano.
Kuvajte jedan minut, a zatim dodajte isečene pečurke, patlidžan, sočivo, seckani paradajz, kocku supe i 200 ml vode. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru na lagano krčkanje.
Labavo pokrijte tiganj i kuvajte 40-50 minuta dok se sos ne zgusne do željene konzistencije.
Često mešajte i dodajte još malo vode ako sos počne da se lepi za dno tiganja.
U međuvremenu skuvajte posnu testeninu u šerpi sa posoljenom vodom prema uputstvima na pakovanju. Za serviranje u sos umešajte soja sos i bademovo mleko i kašikom prelijte oceđenu testeninu. Ukrasite sa nekoliko listova svežeg bosiljka.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PosneBolonjeze #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар