Kombinacija testa i voća se u mnogo slučajeva pokazala kao fantastična, pa stoga obavezno isprobajte ovaj starinski recept.
Sastojci:
300 g brašna,
na vrh noža soli,
1 kašika šećera,
1/2 kesice praška za pecivo,
2 jaja,
2 dl mleka,
3 jabuke srednje veličine,
sok od 1/2 limuna,
1 kašičica cimeta,
ulje,
šećer u prahu.
Priprema:
Brašno prosejte, dodajte so, šećer, prašak za pecivo i izmešajte. Zatim dodajte jaja i mleko, lagano izmešajte kašikom, a onda kratko umutite mikserom da nema grudvica. Smesa treba da je gušća nego za palačinke.
Ostavite sa strane. Jabuke operite, ogulite od kore i isecite na manje kockice.
Tako isečene jabuke pospite sokom od limuna i cimetom i promešajte. Jabuke dodajte u smesu od brašna i izmešajte.
Smesu vadite kašikom i pržite u dubokom vrelom ulju sa obe strane da blago porumene. Gotove uštipke vadite sa rešetkastom kašikom na salveti da upiju višak ulja.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Desert #RECEPTDANA #UštipciOdJabuka #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар